0 C
Бургас
сряда, март 3, 2021

Над 100 напират за листата на ГЕРБ, ще има нови лица, но и приемственост /снимки/

Над 100 номинации за общински съветници ще бъдат изпратени тази вечер за одобрение от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В 18 часа започна общинското събрание, което трябва да гласува имената в листата. Предложенията ще бъдат гласувани анблок, по азбучен ред,  и изпратени в София. От там пълната листа  от 51 общински съветника ще бъде върната вече подредена. Ще бъдат определени  и местата за гражданската квота. По информация на zonaburgas.bg всъщност желаещите да станат общински съветници от ГЕРБ са около 250 човека.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев призна , че напливът  е голям :

„ Има голям интерес от желаещи да станат общински съветници от ГЕРБ и да влязат в местния парламент, но това е добре, защото ще имаме възможност за богат избор. Има много много лица сред номинираните, но ще има  и приемственост. Ще бъдат определени и места за „гражданската квота“. Листата е отворена. Ще изискваме от всеки един от номинираните да има кауза, за която ще работи в следващия общински съвет“.

Димитър Бойчев не отхвърли и вероятността водачът на листата да не е член на ГЕРБ, а да е от гражданската квота . ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местните избори, но листата  е отворена за представители на всички десни партии, като ВМРО, Гергьовден и СДС, които са естествените  партньори на ГЕРБ, поясни областният координатор.

Фактът, че  Димитър Николов ще се състезава сам със себе си, защото няма друга номинация за кмет от ГЕРБ, Димитър Бойчев коментира така :

„Предвид това, което показа Димитър Николов като кмет, не  е неочаквано , че неговата номинация за поста е единствена. Николов бил за пример за всички кметове в държавата. С всеки изминал мандат  и изискванията на хората стават по-големи, но както знаете бюджетите не стават по-големи. Така че ще има много работа.“

Бойчев коментира, че е доволен от работата на общински съветници на ГЕРБ, но отчита фактът, че те са имали прекален комфорт на работа заради мнозинството в местния парламент.  

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

0FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ