8 C
Бургас
понеделник, 19 април, 2021

Над 11 000 са ваксинираните в Бургаско

Над 21 000 души са били ваксинирани само вчера, съобщи в Бургас заместник здравния министър доц. Евгени Григоров. По думите му, в региона има 25 ваксинационни пункта, като предстои да бъдат разкрити още два.

Към момента работят и два мобилни екипа, които ваксинират желаещите да получат ваксина в по-отдалечените райони. През следващата седмица се очаква включването на трети мобилен екип. Продължава да работи и денонощният кабинет в УМБАЛ – Бургас.

В кампанията за ваксинацията активно се включват и личните лекари, които, увери Григоров, също са получили достатъчно количества ваксини. „Голям приоритет е ваксинирането на членовете на РИК и ЦИК. Част от тях вече са получили първа ваксина“, каза зам. ресорният министър.

Към днешна дата, хората получили препарат, са над 11 000. А тези с „втора игла“ са над 2 500.

„Много важен стълб в стратегията за сигурни избори е възможно най-много хора да бъдат ваксиниране – членове на районни и секционни избирателни комисии. Осигурили сме предпазни средства за всички хора, които ще се включат пряко в изборния процес“, допълни доц. Григоров.

2 567 са лекарите и медицинските сестри, които са имунизирани в Бургаско. Двойно по-голям е броят на ваксинираните в образователната система.

Област Бургас остава в червената зона по брой на заразени заедно с още три области, потвърди още веднъж директорът на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. Натиск към лечебните заведения обаче не се забелязва.

Доставките на ваксини към България продължават. Заместник здравният министър определи като отлични темповете, с които тече имунизационния план на властите. „Броят на ваксините е много динамична величина. Ваксини не стоят на склад. Всичко се разпределя до всички вече над 400 пункта за ваксиниране“, каза Григоров.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: