32.1 C
Бургас
вторник, 3 август, 2021

Над 5000 българи гласуваха в допитването за смяната на времето

Над 5000 българи се включиха в Интернет запитването за това трябва ли да отпаднаванат сезонните смени на часовото време. Допитването, което стартира в края на септември ще продължи до 11 октомври. Мненията на участвалите в него ще се сондират от работна група и ще бъдат взети предвид при оформянето на на позицията на страната ни по темата. Реална промяна пък, може да се очаква още следващата година.

Консултацията се провежда на сайта на дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз“ (euaffairs.government.bg), като участието в нея изисква регистрация, припомня „Монитор“. При организираното от Европейската комисия допитване по-голямата част от българите подкрепиха предложението на еврокомисарите да спрем с преместването на стрелките на часовника, като преобладаваха привържениците на запазването на лятното часово време.

Преди няколко дни вицепремиерът Томислав Дончев потвърди, че голяма част от българите са против смяната на времето и че е възможно още следващата пролет да направим последната смяна, за да останем на лятното часово време. Той бе категоричен, че въпросът изисква представително проучване, както и дискусия с експерти, сред които лекари и специалисти по енергийна ефективност.

Ако решенията на различните държави в Европа обаче се разминават, може да се стигне до фрапираща разлика в часовото време дори между съседни страни.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: