14 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Над 550 хил. българи са почивали по Българското Черноморие

Над 550 хил. български граждани избраха за почивката си Българското Черноморие и за първи път отчитаме такова силно присъствие на родни туристи. Това съобщи министърът на туризма Марияна Николова. „Лятото продължава и сега, а до момента аз и моят екип сме провели над 50 срещи „на терен“ с туристически организации, кметове, неправителствения сектор, дипломати и др., посочи  вицепремиерът. Инвестициите на бизнеса в предпазни средства срещу К-19 не се жалят и всички мерки на Министерството на здравеопазването и на нашето ведомство се изпълняват от хотели и ресторанти безупречно, категорична бе тя. Това е предпоставка да продължим да се рекламираме като безопасна и здравословна дестинация, с което да привличаме повече туристи.

Интересът към страната ни бе много показателен по време на международното изложение „Отдих 2020“ в Москва, в което България за първи път бе страна партньор и имаше един от най-големите щандове. Той се радваше на силен медиен интерес, стана ясно от думите на вицепремиера, която участва в откриването на голямата международна борса преди броени дни и проведе поредица срещи с ръководители на руския туризъм и представители на бизнеса. Сред тях бе и разговор с ръководителя на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова. Убедена съм, че при подновяване на чартърните летателни програми потокът от руски туристи ще се увеличи, каза още министър Николова. Тя анонсира, че на срещите в руската столица е договорено провеждане на двустранен бизнес туристически форум в София в края на годината с участието на институции и туроператори от двете държави.

Вицепремиерът Марияна Николова акцентира, че правителството продължава да изпълнява управленската си програма и да оказва помощ на всички потърпевши от кризата браншове, сред които в най-тежка ситуация е туризмът. Тя даде пример за успешното прилагане на мярката в подкрепа на предприемачите 60:40, от която са се възползвали над 200 хил. души. За туристическия бизнес тя бе трансформирана на 80:20 и по настояване на вицепремиера Николова е предложено да действа до месец май 2021 г. Ще предложа и намаленият ДДС от 9% за сектора да се разшири и запази в бъдеще заради тежките последици от пандемията, допълни тя, изтъквайки, че е много важно туризмът да запази служителите си.

Сред водещите акценти в маркетинговата ни стратегия е утвърждаването на страната чрез социалните мрежи и директните контакти като четирисезонна дестинация с разнообразни форми на летен, зимен и нишов специализиран туризъм, сред които много търсени са балнео- и СПА, поклонническият, кулинарният и др., допълни вицепремиерът.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: