27.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Най-младият олимпийски шампион по математика реши тази задача за минута, вие можете ли ? /галерия/

6- годишният Лъчезар Томов- най-младият олимпийски шампион по математика, днес се завърна в роден Бургас от Тайланд, където взе участие в Международна олимпиада по математика.

Лъчко беше посрещнат от децата от предучилищна група в детската градина „Ханс Кристиан Андерсен“ с ръчно изработени от тях картички, а той демонстрира пред тях, как за минутка решава сложна логическа задача.

В Тайланд  детето-чудо пребори конкуренцията на 1500 участници от 21 държави. Решил е за два часа 30 задачи от пет области. Разказва ни, че се е затруднил само на две от тях.

Лъчко участва на наши и международни състезания по математика от пет годишен. За една година вече има 14 спечелени медала.

 „На две години и половина научи числата чрез един пъзел –влак . След това започна да брои повече от 10  и да изписва цифрите. На 4 години вече смяташе трицифрени числа“, разказва майка му Нели Томова, която е била с него на олимпиадата в Тайланд..

Детето- чудо не ходи на уроци по математика. С него се занимават родителите му , а дядо му, който е математик, го обучава вечер по Скайп.

Учителката му в детската градина Дияна Стефанова разказва, че Лъчко освен математиката, обича да реди пъзели и ЛЕГО, а рисунките му са изпълнени с много подробности  и детайли.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук