19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Нелегалните партита в София продължават

Акции на РЗИ и СДВР санкционираха заведения и търговски обекти. Съставен е акт и на кмета на район „Кремиковци“ за провеждане на празник, за струпване на хора на едно място и липсва на лични предпазни средства.

На ресторанти и нощни клубове са съставяни 7 акта за нарушения, предимно за наличие на посетители и тютюнопушене. През деня проверки се извършиха в големите хранителни вериги.

И въпреки проверките тайните партита в София продължават. Проверки на здравните власти и полицията имаше през целия уикенд. Участниците в нелегалните празненства се крият или бягат през странични входове. Клиентите на столично заведение в полите на Витоша се барикадираха вътре при пристигането на проверяващите. На същото място ден по-рано отново са съставени актове за нарушение на мерките срещу коронавируса.

След полунощ здравните власти и полицията обсадиха хотел в полите на Витоша. Хотелът е тъмен и заключен, а подозренията са, че вътре празнуващите са се заключили след пристигането на проверяващите. Паркингът също е пълен с коли, а хората от района не коментират как и кога започват празненствата.

Играта на котка и мишка между полицията и празнуващите продължи през цялата нощ.

От столичната полиция и софийската здравна инспекция потвърдиха, че е имало засилени проверки през този уикенд. На 5, 6 и 7 февруари СДВР и РЗИ-София са проверили 53 обекта в столицата.

Установени са 3 работещи заведения с клиенти. Съставени общо 101 акта за административни нарушения и 19 протокола за предупреждение по ЗМВР. Иззети са 20 литра наливен алкохол без бандерол. Едно лице е задържано за срок до 24 часа за неизпълнение на полицейско разпореждане.

„От сутринта извършихме проверки на още няколко вериги магазини, установено е едно нарушение за неспазване на зеления коридор. Стойността на акта е от 300 до 100 левa“, каза Емил Бързев- инспектор РЗИ.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: