17.1 C
Бургас
петък, 15 октомври, 2021

Несебър е готов да посреща и организира големи международни регати

Несебър е готов да посреща и организира големи международни регати, лагери и ветроходни школи на своята територия. Общината разполага с добре структурирана и обзаведена база, която отговаря на всички изисквания. Това стана ясно на среща на кмета на Несебър Николай Димитров с представители на „Общински ветроходен клуб Несебър“. Целта бе да се обсъдят планове за разширяване на дейността на ветроходния клуб, чиито успехи  вече две десетилетия разнасят славата на града.

На срещата присъстваха Яна Маркова – треньор на състезателите на ОВК- Несебър, Яни Янулов – директор на „Пристанищна инфраструктура“ към Община Несебър, Георги Боев състезател в клас фин и Лука Девоти -известен италиански ветроходец и шампион на Италия в клас фин.  Италианският гост е и производител на ветроходни лодки за класовете 420, 470 и фин, които се използват в олимпийските първенства.

Обсъдени бяха и възможностите за повишаване на морската култура сред децата чрез специализирани обучителни форми за запознаване с техниките на гребане, плуване и ветроходство.

Това е още една стъпка в осъществяване на стратегията на общината за разширяване на предлагането в областта на алтернативния туризъм, в частност спортния, съобщават от местната власт.

Така след налагането на града като център за провеждане на мащабни детски футболни прояви, започва да се работи и в областта на морските спортове,  в които местните клубове имат силни традиции.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: