23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Несебър обучава още 30 социални асистенти

Община Несебър се включи активно в  държавно делегираните дейности в областта на социалното подпомагане. Управление “Социални грижи и услуги“ осигури въвеждащо обучение за социални асистенти. Събитието, с лектор д-р Анна Целова,  бе проведено в  Артиум център, а в курса се включиха 30 души. През есента предстои  надграждащо обучение.

Асистентската подкрепа е нова държавно делегирана социална услуга. Тя стартира в община Несебър от март тази година. И включва: самообслужване; движение и придвижване; промяна и поддържане на позицията на тялото; изпълнение на ежедневни и домакински дейности; комуникация за потребители в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност и лица с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ. За осъществяване услугата са назначени социални асистенти на трудови договори. Целта на обучението е повишаване знанията и уменията на асистентите и подобряване качеството им  на работа.

Община Несебър финансира и собствени проекти в сферата на социалните услугите като Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция, отделя средства за пенсионерските клубове, подпомага обществената трапезария и др.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: