29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Несебър празнично засия!

По традиция в началото на месец декември със запалването  на коледната елха се дава старт на   предстоящите Рождественски и Новогодишни празници в Община Несебър.

Площадът и сцената пред сградата на ‚Артиум“-а се огласи от  звуците на популярни коледни и зимни песни, изпълнени от децата на ВГ „Морски звездички“, солисти към ОДК и „Веселите фанфаристи“ към СУ „Любен Каравелов“. Техният концерт  създаде неповторима  празнична атмосфера и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Коледната украса грейна след емоционално отброяване от 10 до 1, в което участваха публика и изпълнители, а блясъкът на елхата предизвика вик на искрена възхита и вълнение.

По традиция кметът на Община Несебър, Николай Димитров поздрави събралите се на площада граждани с предстоящите светли празници и пожела на всички радост, щастие, топлина в домовете и много настроение.

Поради новите проекти за осветление и празнична украса, тази година общината забави малко  коледните  си приготовления. Съвсем скоро, след приключилия демонтажа на сцената за Никулден, на площад „Месамбрия“ и в стария град  ще грейне коледна елха.

Празничната събития в Несебър ще продължат  в дните до края на месеца.

На 15,16, 17 и 18 декември на площад „Жулиета Шишманова“ ще бъдат организиран коледен благотворителен базар,  на който в четири последователни дни ще бъдат събирани средства за  хуманни  различни каузи.

На 19 декември от 18.00 часа в залата на читалище „Яна Лъскова“ коледен концерт ще изнесат съставите на читалището, а на 22 декември от 17.00 часа на същата сцена децата на ОДК-Несебър ще представят концерта „Играчка за коледа“.

Несебър ще изпрати старата 2018 и ще посрещне новата 2019 година с концерт на формация “Нова бенд“ на площада пред сградата „Атриум“  и с Новогодишна заря.

 

 

 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук