19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Несебър сред 7-те места в Европа, попаднали във фокуса на списанието за пътешествия „Виахар“

Несебър е сред седемте забележителни места в Европа, попаднали във фокуса на внимание в статия на списанието за пътешествия „Виахар“. В материала на Мартин Мигел Барант, публикуван на 5 март т.г., се посочват малко познати на аудиторията на изданието обекти на стария континент,  които са част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.  За тях авторът изразява мнение, че все още има интересни кътчета, които пленяват със своята красота, история и уникалност, и описва накратко най-важната информация за тях.

DCIM\100MEDIA

За Несебър акцентът е върху Стария град с неговото безценно културно-историческо наследство, заради което е  включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство през 1983 г. Авторът запознава аудиторията с местоположението на града и факта, че е разположен на полуостров, свързан със сушата чрез провлак дълъг 400 метра. Споменато е също, че Стария Несебър е град с хилядолетна история.

DCIM\100MEDIA

В материала на „Виахар“ попадат още: Куршска коса (Литва и Русия), Сигишоара (Румъния), националния парк „Ортобаги“ – Пустата (Унгария), пещерите Шкочиян (Словения), замъкът Кронборг (Дания) и долината Мадриу-Перафита-Кларор (Андора). Целият материал в оригинал може да видите на следния линк:

Siete lugares desconocidos de Europa que son Patrimonio de la Humanidad (elperiodico.com)

Siete lugares desconocidos de Europa que son Patrimonio de la Humanidad (elperiodico.com)

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: