18 C
Бургас
петък, март 5, 2021

Николай Димитров за референдума в Обзор: „Обединението е по-велико от разединението”

Убеден съм, че жителите на Обзор ще вземат правилното решение на предстоящия референдум за отделянето на града като самостоятелна община. Това заяви кметът на Несебър Николай Димитров, след като откри официално събитие, което се проведе днес във връзка със стартиралите строително-монтажните работи по проект за рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в Обзор. Димитров посочи, че финансовите разчети от 2008 г. до 2020 година са достатъчно показателни, че отделянето на Обзор в самостоятелна община ще бъде пагубно за бъдещото развитие за морския град .

Разходите на кметство Обзор и съставните селища са около 38 милиона лева. Приходите от местните данъци за 2008 – 2020 година са 16 милиона лева. Има един дефицит от 22 млн. лв. Не е нужно аз да убеждавам жителите на Обзор, че някой ги тегли в неизвестна посока, затова ние водим кампания, която е да  обединява хората . Обединението е по-велико от разединението”, коментира Николай Димитров.

Кметът посочи също, че от 2008 до 2020 година в Обзор са инвестирани 16 млн. лв. 

Капиталовата програма е 12, 5 млн. лв. и 2 млн. 600 хил. лв. за текущи ремонти или общо 16 млн. лв. Ако Обзор имат приходи от 16 милиона и направят тази капиталова програма, която е направена и Обзор, може да го видите как изглежда, останалите 22 млн. лв. за социална политика, дофинансиране на училища, читалища, заплати няма къде да бъдат намерени, така че има разчети, има логика има  и здрав разум” .

На здрав разум се надява и бившият кмет на Обзор Кирил Стоянов.

Жителите на Обзор искат едно разяснение и едно съпоставане на данните кое е правилното и кое не е

Емил Томов- предс. на Инициативен комитет против отделянето на Обзор, коментира:  „Цифри и данни, които се коментират от официалните документи на Община Несебър са, че трудно ще се издържаме и това  е основното нещо.”

От инициативния комитет против отделянето на Обзор в самостоятелна община коментираха, че не искат външни хора да определят бъдещото на морския град.

Александър Александров – жител на Обзор: „Една от причините да не сме съгласни е това, че се вкарват външни хора, които да гласуват за отделянето на общината и мисля, че това не е редно щом се решава съдбата на Обзор, а щом се постъпва по този начин значи има някакви интереси, за да се надделее.”

Кольо Божков – жител на Обзор: „Техният комитет е 50% от гастрольори. Тези хора идват, свършват си нещата  и си заминават. Ние местните искаме да управляваме това градче. Тази чистота, ние сме на първо място по чистота от морските градчета. Искаме да го запазим това

Провеждането на референдума на 28 февруари ще струва на община Несебър 50 000 лв.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ