21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Няма да се оправим скоро! Който и да дойде да власт, защото просто не искаме

Последните граждански „поправки“ в Плана за възстановяване, който България трябва да внесе за одобрение в ЕК в края на април, показаха нагледно отношението на част от българското общество към документа. И не само – показаха ни на колко светлинни години се намираме всъщност след развитите демокрации в Европа – не по отношение на бизнес, доходи, инвестиции, а по мироглед. По отношението ни към нас самите. Показаха ни нагледно, че дори да ни настанят в палат ще го превърнем в кочина, защото така ни харесва, защото така сме свикнали и новостите ни плашат. А ни плашат, защото не виждаме по-далеч от носа си.

В продължение на часове граждани имаха възможност да дописват и редактират Националния план за възстановяване и устойчивост, качен като файл в Google Drive с отключена възможност за редакция. Документът, чиято последна версия беше достъпна на сайта www.nextgeneration.bgвече е свален, информира „Дневник“.

Зевзеци обачи го попълниха приди това с точки като „Ходи пеш“, „Продавам две джанти“, „Кафе и кроасан, моля“, „Вече два часа чакам мекици с кафе? Какво е това слабо обслужване?!“. „Тук съм само да питам къде са ми дубайските фурми?“, „zdr.konpraish“ и т.н.

Не закъсняха и шегаджийските коментари в социалните мрежи: 

След като миналата седмица кабинетът обяви, че няма да изпрати окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия за разглеждане и одобрение, а вместо това ще го внесе в парламента, в петък той трябваше да бъде представен пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев.

Мнозинството от народните представители обаче отказа да го изслуша, като вместо него пожела да говори министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Така след гласуване той беше задължен да се яви на пленарно заседание на 21 април (сряда).

На сутрешен брифинг в неделя вицепремиерът Дончев коментира, че за изготвянето на Плана правителството е работило с експертна общност и с Европейския съюз и смята за абсурдна ситуацията, в която партиите критикуват плана, без дори да са го прочели. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: