26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Няма големи пожари в Бургаско! Въпреки това доброволческите групи са в пълна готовност

Предприети всички мерки за недопускане на пожари като за целта се провеждат срещи с кметските наместници и земеделски производители за контрол и недопускане на действия или бездействия, които биха имали опасен за областта резултат. Това увериха от областна администрация Бургас след проведено заседание, предвид тежката ситуация с лумнали пожари в цялата страна.

Оттам напомнят, че се забранява паленето на стърнища и други растителни отпадъци в земеделските земи по това време на година. Представителите на общините увериха, че стриктно се съблюдават мерките за противопожарна безопасност. Дейностите по почистването на дерета продължава. Доброволческите гасителни групи имат готовност да съдействат и подпомагат дейността на кметовете и службите при необходимост. Имат необходимото оборудване, което да осигурява тяхната безопасност.

Старши комисар Васил Василев, ръководител на ПБЗН, информира, че с близо 300 са по-малко произшествията в област Бургас в сравнение с миналата година и допълни, че пожарите са предимно от човешка небрежност, свързана с изхвърляне на незагасени цигари, струпване на големи количества сухи треви, палене на стърнища, изоставени имоти по населени места.

От ОД на МВР докладваха, че само за последните 3 дни има 4 превантивни сигнала за запалване на сухи треви, но без последици.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: