26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Областна администрация Малага, Испания и Областна администрация Бургас с първи стъпки за бъдещо сътрудничество

По два проекта Областна администрация Бургас и Областна администрация Малага, Испания, могат да реализират бъдещо сътрудничество. Това стана ясно на проведена днес срещу между българо-испанският културен център „Естреиа“ с управител Антонио Перез и областният управител проф. Мария Нейкова. 

Първият проект е предложение за сътрудничество в областта на образованието, който обхваща училище „Иван Вазов“ – гр. Поморие и училище „Алта Ачаркия“ – гр. Малага. Целта на проекта е да се привлече вниманието и интереса на децата в изучаването не само на испански език но и придобиване на знания в областта на  културата, традициите, кулинарията и музиката на испанската държава. Предвижда се обмяна на опит на разменни начала на ученици от двете училища.

Други испански областни центрове и градове, освен Малага, които имат интерес към област Бургас и прилежащите й общини, са Ронда, Периана, Фрихимияна, които искат да посетят региона и да развият бъдещи проекти в областта на образованието, културата и туризма. 

Вторият проект обхваща лица над 60-годишна възраст и представлява терапевтична програма за възрастните хора, които чрез достъпно изучаване на испански език поддържат паметта си активна и ангажирана. Това е първа по рода си програма в страната и организаторите от българо-испанския културен център „Естреиа“ са определили тя да стартира от гр. Бургас.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: