29.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Община Несебър кандидатства с пет проекта за изграждане и реконструкция на училища и детски градини /снимки/

През месец август Министерство на образованието и науката обяви Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“, имаща за цел финансиране на материалната база, която гарантира здравословни и качествени условия за обучение в институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Тя е насочена към изграждане на нови, разширение и реконструкция на съществуващи детски ясли, детски градини и училища в Република България.  

Община Несебър се възползва в пълна степен от правото си на потенциален бенефициент по Програмата и предложи за финансиране следните 5 проекта:

  • “Разширение на ДГ „Слънце“ и реконструкция на покрива на съществуваща сграда в к.к. Слънчев бряг – запад, гр. Несебър, общ. Несебър“;
  • „Изграждане на пристройка с физкултурен салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Обзор, община Несебър“;
  • „Основен ремонт на училищна сграда към СУ „Любен Каравелов“ в гр. Несебър – стара част“;
  • Изграждане на съвременна учебна база на Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“;
  • Изграждане на детска градина, гр. Св. Влас.

Скоро се очакват резултати от оценката на проектните предложения и Община Несебър се надява да получи необходимото финансиране за изпълнение на амбициозната си инвестиционна програма в областта на образованието, която обхваща пропорционално всички населени места и осигурява по-добри условия за обучение на децата от общината.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук