30.1 C
Бургас
четвъртък, 24 юни, 2021

Община Поморие обжалва Решение на Министерски съвет за концесията на морски плаж „Поморие – изток“

На 14.09.2018 г. Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие-изток”. Община Поморие закупи конкурсната документация с цел да участва в откритата процедура и да стане концесионер на поморийския плаж.

Днес /03.10.2018 г./ Община Поморие внесе жалба срещу Решение № 593 от 21.08.2018 г. на Министерски съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия  за услуга за морски плаж „Поморие – изток“, и документацията за провеждане на процедурата.

Жалбата е адресирана до Комисията за защита на конкуренцията, Министерски съвет и Министерството на туризма.

Аргументите, с които Община Поморие обжалва Решението, са обусловени от правния интерес за:

  • защита на общинската собственост,
  • защита на обществения интерес, свързан с осигуряване на прозрачна и равнопоставена процедура, която да осигури високо ниво на конкуренция и съответно адекватен приход в общинския бюджет,
  • защита и задоволяване на местните потребности на населението посредством избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа.

Община Поморие счита, че следва да се съблюдава и защитава интереса, свързан с опазване на защитени обекти, каквито са пясъчните дюни и които в конкретния случай са в обем от 11 804 кв.м.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: