28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Община Поморие започна акция по пролетно засаждане на дървета и храсти

Във връзка с подобряване състоянието на зелената система и парковото обзавеждане на територията на община Поморие, започна акция по пролетно засаждане на дървесна и храстова растителност.

Общо над  300 дървета и храсти са осигурени от общинския бюджет, като залесителните дейности  се осъществяват съвместно с кметовете на населени места и служители на ОП „ОГСС“ гр. Поморие.

Засаждането се провежда по график, съобразен с климатичните условия и с растителни видове, както и с екологическите и нормативни изисквания.

Началото на кампанията бе дадено със засаждане на 7 бр  вечнозелена  Магнолия (Magnolia grandiflora), която ще направи ул. „В. Търново“ в гр. Поморие по-цветна и красива.

В с. Каменар са засадени общо 30 бр. дървета от дървесни видове – конски кестен (Aesculus hippocastanum), туя, полски клен (Acer campestre) .

 В гр. Каблешково са засадени 15 бр. ср. липа (Tilia tomentosa) и 10 бр. чинар (Platanus).

 В с. Медово са засадени 21 бр. ср. липа (Tilia tomentosa).

 В с. Александрово са засадени 10 бр. конски кестен  (Aesculus hippocastanum),  5 бр. албиция  (Albizia) и 10 бр. лагерстремия (Lagerstroemia indica).

Акцията продължава и през следващата седмица в останалите населени места, както и на територията на гр. Поморие.

От Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство“ призовават всички жители и гости на община Поморие: „Пазете и полагайте грижи за всяко засадено днес дърво, защото утре то ще бъде сянката на нашите деца!“

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук