26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Общински съвет – Поморие утвърди герб на гр. Каблешково

Днес на свое редовно заседание общинските съветници единодушно приеха предложението за утвърждаване на герб на град Каблешково. Докладната записка е внесена от кмета Иван Алексиев по предложение на кмета на Каблешково Ивайло Иванов.

„От мое име и от името на гражданите на гр. Каблешково Ви благодаря, затова че след дълги години градът ни отново може да се похвали със собствен герб – символ на принадлежност. След като инициативата дойде единствено и само от гражданите на гр. Каблешково, радвам се, че се прие с пълно мнозинство и от тяхно име отново благодаря за разбирането и за подкрепата.“, каза Ивайло Иванов от трибуната на Общинския съвет.

„Идеята за утвърждаване на герб на град Каблешково е наистина отдавна и многократно отлагана във времето. Днес тази идея се превърна във факт,  но само благодарение на инициативността на жителите на Каблешково. Пожелавам им новият герб да бъде символ не само на принадлежност към града им, но и символ на обединението, чрез което да продължават добрите инициативи, с които ежедневно да подобряват и да правят живота в Каблешково по-приятен.“, каза кметът Иван Алексиев.   

Гербът на Каблешково е в щитовидна форма. Изписано е името на града, като над него е изобразена тухлена стена, която напомня за разкопките в местността „Козарева могила“, а под него са изобразени два житни и един гроздов клас, които символизират основния поминък в града. Плодородната почва, както и слънцето, което дава живот на всички, също са графично изобразени в герба.

Няколко варианта с проект на герб бяха представени на жителите на Каблешково в социалните мрежи и подложени на коментари и гласуване. Едва след като получи одобрението на повечето участници в допитването, избраният вариант на герб бе предложен на вниманието на общинските съветници, преди днес да бъде официално утвърден с Решение на Общински съвет – Поморие.  

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: