2.1 C
Бургас
сряда, 1 декември, 2021

Общо 5 години затвор за Иван и Петков, отвлекли жена в „Лазур“

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас са постановени ефективни наказания от три години „лишаване от свобода“ спрямо Иван С. и две години „лишаване от свобода“ спрямо Петко К. Те са подсъдими за това, че отвлекли 22-годишна жена, използвайки лек автомобил. Престъплението е осъществено на 17.12.2019 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл.142, ал.2, т.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.1 от НК, тъй като е извършено от двамата подсъдими като съизвършители.

Иван С. е подсъдим и за това, че причинил лека телесна повреда на пострадалата, удряйки я в главата, тъй като целял по този начин да прикрие извършеното отвличане – престъпление по чл.131, ал.1, т.11, предл.2, вр. чл.130, ал.2, вр. чл.23, ал.1 от НК. Иван С. е подсъдим и за това, че унищожил личната карта на пострадалата жена, с цел да й причини вреда, което е квалифицирано по чл.319, вр. чл.23, ал.1 от НК. Така описаните престъпни деяния са извършени също на 17.12.2019 година.

Трите престъпления са извършени при условията на реална съвкупност.

По време на разследването е установено, че пострадалата е отвлечена от паркинг, разположен в град Бургас, ж.к. „Лазур“. Тя е качена в автомобил. Била е удряна в главата от Иван С., тъй като е оказала съпротива на подсъдимите. След това автомобилът се е отправил извън пределите на град Бургас. Личната карта на пострадалата е била унищожена в купето на лекия автомобил, който се е движил в посока град Стара Загора.  

Подсъдимите са задържани благодарение на отличните съвместни действия на служителите от ОД на МВР – Стара Загора и ОД на МВР – Бургас.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: