8.1 C
Бургас
вторник, 7 декември, 2021

Общонационални ограничения от 12 ноември

Всички ограничения, които се предприемат за ограничаване на заразата от коронавирус, като целта е те да са медицински целесъобразни, каза днес пред „Нова телевизия“ здравният министър проф. Костадин Ангелов. Попитан, дали се обсъжда пълно затваряне на държавата, той отговори, че не се разсъждава в тази посока, но от четвъртък ще има нови ограничения.

„Всички училища, в които има заболяемост над 20%, минават в електронна среда. Другата мярка е осигуряване на зелените коридори за пазаруване на възрастни хора в цялата страна. Следващото е в офисите с големи открити пространства, да работят не повече от 50% от хората на голямо отстояние“, допълни Ангелов.

Той поясни, че курсове и кръжоци на закрито ще могат да се провеждат само, ако присъстващите носят маски. „Нощните заведения ще останат затворени. Вечерният час за останалите заведения ще е унифициран за цялата страна и вероятно те ще затварят в 23.30 часа“, каза още министърът.

За зелените коридори Ангелов посочи, че се мисли за вариант да има времеви прозорец и следобед. Попитан дали има някакви притеснения, той отговори, че единствено се притеснява дали лекарите и сестрите ще издържат „на това, което случва“.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ