14 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Окончателно: „Ние, Гражданите“ остават без кандидат за кмет

Административен съд Бургас отхвърли днес жалбата на местната коалиция „Ние, Гражданите” и остави в сила решението на ЦИК за заличаване на адвокат  Теодор Шейков като кандидат за кмет на коалицията за Бургас. Това съобщи вторият в листата за  общински съветници Ангел Божидаров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това означава, че коалицията ще участва на местните избори само с листа за общински съветници, оглавявана от бизнесмена и настоящ общински съветник Бенчо Бенчев.

Мотивите за решението на ЦИК са, че Шейков няма задължителните 6 месеца за уседналост, която се изисква за кандидатите за кметове  и гласоподавателите. От „Ние, Гражданите” обжалваха решението на ЦИК, тъй като според тях  Шейков има регистрация в Бургас, както по настоящ , така и постоянен адрес .

Теодор Шейков обясни, че е живял във Франция и там по служебен път му е направена регистрация, но през този период той вече се е бил установил в Бургас. Адвокатът е категоричен, че ще обжалва пред европейските институции, за да изчисти името си. Шейков остава в листата на коалицията за общински съветник, където заема осмо място.

От „Ние, Гражданите“ вече подмениха билбордовете в града и вместо Шейков поставиха ликовете на кандидатите за общински съветници Бенчо Бенчев и Ангел Божидаров. Ще трябва да бъдат отпечатани отново и всички рекламни матариали.

В листата на Коалиция „Ние, гражданите” (ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”) присъстват още доказали се авторитети от различни сфери на дейност като спортисти, академици, бизнесмени, дейци и др.

Коалиция „Ние, гражданите” (ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”) влиза в битката за местна власт с амбицията за промяна на модела на управление и внедряването на интелигентни решения в управлението на администрацията и града ни.

„Ние, Гражданите“ участва в местните избори под номер 68 в бюлетината.

Политическа реклама

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: