19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Окръжен съд – Бургас осъди двама подсъдими на 3 и 2 години затвор за отвличане

Окръжен съд – Бургас присъди на Иван С. наказание от 3 години „Лишаване от свобода“ и 2 години „Лишаване от свобода“ за Петко К. и двамата при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието, подсъдими за отвличане, с цел противозаконно лишаване от свобода.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Иван С.  за виновен в това, че на 17.12.2019 г., в гр. Бургас, пред блок в ж.к. „Лазур”, в качеството си на извършител, в съучастие с Петко К. – също действал като извършител, отвлякъл Д. А., с лек автомобил марка „БМВ”, собственост на Петко К., като деянието е извършено от две лица. За това деяние съдът наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Бургаският окръжен съд призна Иван С. за виновен и в това, че е причинил лека телесна повреда на Д. А., с цел да бъде прикрито друго престъпление – престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. За това деяние на Иван С. бе наложена „Глоба“ в размер на 500 лв.

Бургаският окръжен съд призна подсъдимия Иван С. за невинен и го оправда за повдигнатото му обвинение, че при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, на 17.12.2019 г., унищожил чужд документ – лична карта на Д. А., с цел да й причини вреда.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Петко К. за виновен в това, че на 17.12.2019 г., в гр. Бургас, пред блок в ж.к. „Лазур”, в качеството си на извършител, в съучастие с Иван С. – също действал като извършител, отвлякъл Д. А. с лек автомобил марка „БМВ”, негова собственост, като деянието е извършено от две лица. Съдебната инстанция наложи на Петко К. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие. Подсъдимите признаха фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята вина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: