28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Определиха цвета на 2022 г.

Експертите изтъкват, че при излизане от изолацията, възприятията и стандартите на хората се променят

Специалисти от американския Институт за цвета „Пантон“ определиха главния цвят за 2022 година. Това ще бъде нюанс на синьото с добавени виолетово-червени подтонове, съобщи организацията на сайта си, предаде БТА.

„Комбинирайки качествата на синьото, но в същото време с виолетово-червени оттенъци Пантон 17-3938 Вери пери символизира енергично, радостно настроение и динамично присъствие, което насърчава смело творчество и въображение,“ обясниха избора си специалистите.

Те изтъкват, че при излизане от изолацията, възприятията и стандартите на хората се променят, а реалният и виртуалният живот започват да се пресичат по нов начин. „С нарастващата популярност на метавселената и възхода на творческата общност в дигиталното пространство, Пантон 17-3938 Вери пери показва как … цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват в реалния свят и обратно,“ се казва в съобщението.

Институтът „Пантон“ посочи за 2021 г. два главни цвята – сиво и ярко жълто. Организацията определя главния цвят на годината от 2000 г. Институтът създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известен е с едноименната система за съответствие на цветовете. Специалистите избират водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за траен интерес.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук