17.1 C
Бургас
понеделник, 20 септември, 2021

Организират митинг в подкрепа на българските граничари

На 16 октомври, пред сградата на Съдебна палата в Бургас ще се проведе митинг в подкрепа на четиримата български граничари, които защитиха Родината от турските бракониери. Михаил Цонков и неговите колеги ще трябва да се яват в бургаския съд за изслушване, след като турският наказателен съз в Къркларели отново поиска възобновяване на делото. Наказателното производство за инцидента през 2008 година , когато при опит да бъде задържан загина турски бракониер, у нас е прекратено.Преди година цялата държава, включително и главният прокурор обявиха, че ще защитят Цонков и тримата му колеги и няма да се допусне те да бъдат екстрадирани и съдени в Турция. Наказателното производство в Турция не  е прекратено. Организаторите на митинга от ОЗБГ призовават : „Те ни защитиха, когато беше нужно, а сега трябва и ние да ги защитим. Очакваме всеки един свободен по това време да дойде за 1 час и да окаже нужната подкрепа на своите събратя българи!

Българи от други градове също да се организират и на същата дата в същия час, във всеки един град, където има Съдебна палата, да се направи митинг в подкрепа на тези достойни българи. Това ще е ясен сигнал за турските поробители и слугуващите им родни управници, че няма да дадем тези момчета да станат курбан!

Канете хора от цяла България и споделяйте събитието, за да се съберем българи във всички градове и да окажем така нужната помощ на четиримата достойни българи, защото без нашата подкрепа ще бъдат жертвани, за да може управляващите да се подмажат на турските поробители!“

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: