23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Още не могат да намерят падналия самолет

През почивните дни продължиха действията по издирване на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ 29. Освен корабите от ВМС, в издирвателната операция участваха с оборудване и екипи:

– институт по океанология към БАН с моторен кораб Номад, собственост на г-н Калин Радев;

– фирма ,,Хидроремонт“ ООД;

– моторен катер от фирма ,,Гео 2000“ ООД. 

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати се оказа, че не са части от катастрофиралия самолет. 

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия в Черно море за търсене и последващо класифициране на откритите контакти от малките плавателни съдове в района на операция, на 13.06.2021 г. обследването се извършваше само от минен ловец Цибър. Поради по-нататъшното влошаване на времето, беше взето решение за временно прекъсване на изпълнението на задачата от 01:00 часа на 14.06.2021 г. 

Продължава работата на щаба на ВМС по събиране и анализиране на всичката налична информация с цел прецизиране на най-вероятното място за откриване на черната кутия на самолета. Паралелно с това, тече и процеса по планиране на дълбоководна водолазна операция, ако се наложи провеждането на такава.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: