9 C
Бургас
понеделник, 8 март, 2021

Остават осем месеца до края на ремонта на отсечката Провадия – Дъскотна

Ремонтът започна в края на юли, миналата година. Дейностите вървят по план и трябва да приключат до октомври 2021-ва. Инвестицията е за над 24,3 млн. лева. Пътят, който не е ремонтиран основно от над 30 години, ще бъде рехабилитиран с над 24 млн. лева.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота – 29 и 30. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца.

„Участъкът след с. Ябълчево вече е асфалтиран, в момента се работи около и в село Дъскотна. Ръководителят на обекта ни информира, че на база нови замервания и изследвания в няколко лаборатории се е оказало, че състоянието на пътната настилка е много по-компроментирана от първоначалното изследване. Предвижда се допълнителни дейности и съответно финансиране за тях“, коментира депутатът от ГЕРБ Ася Пеева, което провери дейностите на място.

Към момента в работния участък се поставят бетонни канавки. Ще има и отбивки за населените места със разрешен завой за пропускане вляво. С такава лента ще се освободи динамичният трафик и ще се осигури безопасното движение по пътя.

В самото село Дъскотна е предвидена подмяна на бордюри и изграждане на зелен пояс.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ