16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

От ОЗБГ искат Моста да е безопасен. Вижте какво предлагат

Организация за защита на българските граждани предлага редица мерки за обезопасяване на Моста в съобщение до медиите. Оттам предлагат монтирането на камери за видеонаблюдение, разполагането на шамандури и оборудването на съоръжението със спасителни пояси.  „Прекрасният ни град е разположен до прекрасно море и имаме прекрасен мост, които радва жителите и гостите на града ни. За съжаление, в последно време един от символите ни се превърна във „фабрика“ за черна статистика“, пишат от ОЗБГ.

Организацията настоява да бъдат монтирани камери, които да заснемат целия Мост, както и водата около него. „Камерите, които ще наблюдават мостика и водата около него, да бъдат достъпни и за граждани. Тоест, те също да могат да наблюдават в реално време какво се случва и ако се наложи да подадат сигнал. Да се монтират камери за видеонаблюдение и под мостика, както и осветление. Да има видимост от всички страни на колоните“, се казва още в предложението, което ще бъде изпратено до местния  парламент.

Като превантивна мярка срещу инциденти се предлага и обновяване на осветлението, което да обхване долната част на съоръжението и водата около него. От ОЗБГ искат още колоните на бургаския Мост да бъдат обвити със стоманено или полипропиленово въже, както и поставянето на пластмасови дръжки, на които паднали във водата хора или спасители да се захващат.

Ако предложенията бъдат одобрени, мерките могат да бъдат мултиплицирани и в района на Морска гара, смятат от организацията.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: