23.1 C
Бургас
четвъртък, юни 30, 2022

От следващата седмица учениците в Бургаско ще учат онлайн

В Бургаско се отчита невиждан ръст на новозаболели с КОВИД-19. За последните 24 часа в областта са регистрирани 695 нови случая. Така областта преминава в лилавата зона с 1 004 болни лица на 100 000 души население.

Директорът на местната здравна инспекция д-р Георги Паздеров вече е издал заповед за спиране на плановия прием и оперативната дейност в лечените заведения, която трябва да бъде съгласуване с държавния главен инспектор. Изключения ще има за процедурите свързани с асистирана репродукция, пациентите с онкологични заболявания и трансплантациите.

От утре сутринта започват масирани проверки за противоепидемични мерки

Ще се проверяват строго предоставяните зелени сертификати. Полицията ще следи и за спазване на всички мерки – дистанция, дезинфекция, носене на маски и прочее. Униформените ще проверяват и дали предоставения сертификат отговаря на данните в личните ни документи.

Очаква се от началото на следващата седмица всички ученици в областта да преминат в онлайн форма на обучение.

„В началото на тази седмица имахме 22 паралелки под карантина, а днес са 105. 206 учители са болни или под карантина. Предложихме на МОН да се преустановят присъствените занятия в община Бургас от края на тази седмица или от началото на следващата. Тази мярка да се приложи и в цялата област“, коментира д-р Паздеров.

Местният щаб за борба с КОВИД ще направи и предложение до здравното министерство за допълнително финансиране на болниците.

Максималния брой легла, които могат да бъдат разкрити в Бургас е 480. Към момента леглата за интензивно лечение са 428. 25% от тях, уточни директорът на РЗИ-Бургас, са свободни.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук