9 C
Бургас
събота, 6 март, 2021

Откриха околовръстния път в Равда

Кметовете на Равда и Несебър Андон Бакалов и Николай Димитров прерязаха лентата на новото пътно съоръжение. Изграждането на  трасето, което ще носи името „България“, беше започнато в края на миналата година и изпълнено в заявените срокове. Началото на новия път започва при стадиона на село Равда и завършва с кръгово кръстовище преди края на улица „Несебър“.

Съоръжението е с дължина от около 900м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни. С реализацията  на проекта се осигурява заместване на транзитния трафик за гр. Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства, както за жителите така и за гостите на селото. Този е един от важните за Община Несебър проекти и неговото осъществяване значително ще подобри условията за придвижване и средата за живот на жителите на Равда.

В общинските планове за селото са включени още множество обекти, чиято реализация предстои. Такъв е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ  в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси. Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ