16.1 C
Бургас
събота, 16 октомври, 2021

Отличиха Шурелов за принос в развитието изкуството и културата

Венелин Шурелов – художник, сценограф, ръководител на магистърска програма „Дигитални изкуства“ в Националната художествена академия и вдъхновяващ бургазлия, бе отличен с престижното отличие ГРАМОТА И ПОЧЕТЕН ЗНАК „ПЕЧАТ НА ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ“ – ЗЛАТЕН, за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

Това се случи вчера, 28 май, в Квадрат 500 – Национална галерия, на официалната церемония по връчването на традиционните награди на Министерството на културата по случай 24 май.

Венелин Шурелов преподава и живее основно в София, но не забравя родния си град. Той създаде интерактивните атракции в бургаския Авиомузей, както и в музея на остров Света Анастасия. Венелин Шурелов е съорганизатор и участник във фестивала на модерното изкуство „Включи града“ още от първото му издание. Бургазлии още помнят неговите авторски произведения – Фантомати, Машина за рисунки, Лампа Дора, Стрелбище и др.

Венелин Шурелов е носител и на най-престижната театрална награда в България – ИКАР за сценографията на постановката „Хамлет“ на режисьора Явор Гърдев.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: