16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

ОЗБГ поиска мерки за обезопасяване на Моста, отново

Организацията за закрила на българските граждани отново настоя да бъде предприети спешни мерки за обезопасяването на Моста. Предложението им дни след пореден инцидент с възрастен мъж, който скочи от съоръжението, за да сложи край на живота си. Ето какво пишат в писмо до кмета и местния парламент от ОЗБГ:

През месец май на изминалата 2018-та година, ОЗБГ входира предложение до Община Бургас и Общинския съвет на град Бургас, което касаеше обезопасяването на мостика. Предложението имаше за цел да се вземат превантивни мерки, чрез които да се намали броят на хората, слагащи край на живота си или ставащи жертва на инцидент (текстът на предложението е наличен).

Причината да Ви пишем отново по този въпрос е, че на 15.01.2019 г., възрастен човек е скочил от мостика в ледената вода и за наше огромно съжаление се е удавил. За трагедията ОЗБГ научи от бургаски електронни медии. Желанието ни е чрез нашето предложение да бъде сведен до минимум броят на подобни инциденти, които стават честа практика. Разбира се, причините, които карат един човек да сложи край на живота си, са разнородни, но Вие може да намалите черната статистика. Според нас, обезопасяването на мостика е необходимо, за да се даде възможност на всеки човек, озовал се в подобно положение, да се спаси, независимо дали то е следствие от собствените му действия или не. Друг е въпросът, че много често хора, които решават да сложат край на живота си, осъзнават грешката си непосредствено преди смъртта и се опитват да я поправят. Те заслужават да им бъде дадена възможност за спасение!

В предложението си подробно сме описали какви мерки е възможно да бъдат взети и защо. Мерки, които според нас ще помогнат за спасяването на човешки животи. Предложението е валидно и към днешна дата и имаме готовност да го обсъдим с представители на Община Бургас и Общински съвет – Бургас. При желание от Ваша страна можете да инициирате кръгла маса, обществена дискусия, електронна анкета или всякаква друга форма на обществен дебат, която ще даде възможност на бургазлии да изразят мнението си.

Като жители на този град и още повече – такива, които в известна степен определят съдбата на гражданите му, вярваме, че един от приоритетите Ви е тяхната сигурност. Надяваме се, обръщайки нужното внимание на нашето предложение, да ни уверите в това!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: