18.8 C
Бургас
понеделник, май 16, 2022

Първи резултати от проверките на морските плажове, извършени от Министерството на туризма в първата седмица на юни

В периода 01-04.06.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите морски плажове (1 неохраняем и 37 охраняеми морски плажа). Установени са незначителни нарушения. 27 от проверените плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители. 6 плажа са все още в процес на подготовка, като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната. През последните дни тези плажове започнаха да поставят плажни принадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започнала подготовката за летния сезон.

На морските плажове с нови концесионери прави впечатление високото ниво на хигиена, модерното и актуално оборудване, съобразено с тенденцията за ползване на екосъобразни материали, нови и хубави плажни принадлежности.

До момента не е констатирано непозволеното разполагане на палатки и каравани в рамките на морските плажове.

По повод публикации в медиите за разполагане на бетонови пети като основи за последващо монтиране на преместваеми обекти на морски плаж „Смокините-север“, община Созопол, област Бургас, плажната ивица беше една от първите в района, която стана обект на проверки от екипите на Министерството на туризма. Там също тече подготовка по разполагане на плажни принадлежности и поставяне на преместваеми обекти, за които вече са издадени необходимите разрешения от община Созопол. Въпреки това, не всички преместваеми обекти, посочени в схемата, ще бъдат изградени през лято 2021г.

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук