29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Пътните строители алармират: Бургас няма да има северен обход до лятото

Фирми от региона чакат плащания за над 25 млн. лева

Северният обход на Бургас няма да бъде завършен до началото на летния сезон, алармираха пътни строители, които отново протестираха на обекта в знак на протест срещу липса на плащания за извършени дейности. Асфалтирането на новата пътна връзка, също няма да започне в срок, стана ясно днес. Причината – драстично повишаване на цената на асфалта, което не кореспондира със заложените в договорите за изпълнения на Северния обход параметри.

От фирмата изпълнител поискаха в спешен порядък да бъде направена индексация на финансовите параметри, за да може изпълнението на важния за града инфраструктурен проект да продължи без сътресения.

Над 25 млн. са средствата, които очакват фирми в Бургаско от държавата.

В подкрепа на твърдата си позиция срещу политиката на правителството спрямо сектор пътно строителство, работници и управители на фирми поеха в плътно шествие по отсечката „Ветрен“ – Бургас. Повече от 30 машини се движиха с ниска скорост, което предизвика сериозни задръствания при опит за вход в Бургас.

„Повече от милиард лева са дължимите средства към сектора за миналата година в цялата страна“, каза Иван Иванов, регионален представител на браншовата камара „Пътища“. По думите му, ако не бъдат платени поне половината браншовиците ще пристъпят към ефективни протести и спиране на работата по важни обекти.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук