23.3 C
Бургас
петък, май 20, 2022

Патронажът с по 20 заявки на ден за бустери срещу КОВИД у дома

Социални работници в Бургас изпълняват по поне двайсет заявки на ден за поставяне на бустерни доза от ваксините срещу КОВИД-19. До момента в града са били имунизирани над сто човека, които се възползват от патронажна грижа. Интересът към ваксините продължава да расте, отчитат социалните работници, а притеснения почти няма. Съвсем скоро в Бургас трябва да започне и кампания за ваксиниране на възрастни хора в пенсионерските клубове.

Един от първите ваксинирани днес е Георги Георгиев. Казва, че няма притеснения при третата си ваксинация срещу КОВДИ-19. „Мен лично ме накара човешката и хуманност – да бъдеш отговорен не само към себе си, но и към хората. Защото ти и да не си много болен ти разнасяш – всички трябва да са ваксинирани по мое мнение, без изключение“, каза възрастният мъж.

„Поставяме в момента повече бустерни дози на хора, които са ваксинирани. Но имаме и желаещи за поставянето на първа доза. Надяваме се, че ще успеем да поставим ваксини на всички желаещи в рамките на десетина дни“, каза Вани Методиева, социален работник, ДСП – Бургас.

„Първото, което правим е да говорим с пациента, да разберем какви заболявания има, каква терапия му е назначена. Правим и преглед, който включва мерено на кръвно и температура, за да проверим моментното състояние“, каза Д-р Стела Сивева.

До момента ваксини са получили малка част от потребителите на социалния патронаж в Бургас – 100 от 1 600. В Бургас трябва да започне и ваксиниране на възрастни хора в пенсионерските клубове. Към момента все още няма точен брой на хората, които ще бъдат включени в нея. От РЗИ обявиха, че разполагат с всички предлагани у нас ваксини.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук