28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Подкрепете Бургас в гласуването за награда EU4Oceans

Подкрепете Бургас , който кандидатства за наградата на коалицията EU4Oceans за инициативата, която най-добре илюстрира духа и принципите на обединението– мобилизирането на гражданското общество в усилията за намаляване на отпадъците в морските и океански води.

За да гласувате последвайте следния линк https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-jKLb_7KZv-jCbrjY0h4ndkhG9Ihzoy03wcXXoPGLZOTZOw/viewform , където може да изберете инициативата на града ни: „Less Plastic Waste in Burgas Municipality”.

В превод на български означава „Намаляване на отпадъците от пластмаса в община Бургас“ и включва почистване на морските отпадъци от Бургаския залив от водолази, рибари и други доброволци. Инсталирани са иновативни съдове, които автоматизирано да събират плаващите отпадъци от акваторията на пристанищата Крайморие, Сарафово и Ченгене Скеле. Специализиран робот за подводно изследване на макроотпадъците от полимери ще се използва за научна и изследователска дейност от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Почистването на отпадъците обаче е само част от решението на проблема. Още по-наложително е тяхното предотвратяване. С тази цел община Бургас организира няколко обучителни кампании сред различни части от населението на града, ученици от началния и прогимназиалния курс, общински експерти и рибари . Кампанията „Син етикет“, от друга страна, е насочена към намаляването на отпадъците от пластмаса, генерирани от ресторантьорския бизнес.

Подкрепете усилията на общината и участниците за един по-чист Бургас.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук