11 C
Бургас
вторник, 9 март, 2021

Подновиха маркировката около училищата в Несебър

Всяка година преди началото на учебния сезон в община Несебър се извършва актуализация и подновяване на хоризонталната и вертикална пътна маркировка. Районите около образователните институции са приоритетни, защото натоварването около тях, особено в есенно-зимния сезон, се увеличава многократно. Статистиката в национален мащаб  не показва намаление на пътните инциденти с участието на деца, което е повод за още по-активни мерки за обезопасяване на районите около училищата и детските градини.

Около най-голямото учебно заведение в община Несебър – „Л.Каравелов“, плановото подновяване на пешеходните пътеки вече приключи.  Маркировката, обслужваща подходите към двете детски градини също е освежена.

Работата около училищата и детските градини на съставните селища е завършена в срок. За първия учебен ден улиците, тротоарите и алеите около всички учебни заведения бяха маркирани.

Мерките за активна превенция включват часове по безопасност на движението в училищата и детските градини. За целта образователните институции са оборудване с учебни площадки, на които децата получават практическо обучение по безопасност на движението. Тези площадки  подлежат на ежегодно освежаване и подновяване, и работата по тях е приключила.

Всички мероприятия, свързани с обезопасяване около училищата и детските заведения на територията на Община Несебър, са извършени според разписанията на Закона  за движение по пътищата.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ