28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Поморие посрещна Рождество Христово с празнични литургии и трапези

Поморие посрещна Рождество Христово с празнични литургии 

и богати коледни трапези. Под съпровода на дамите от хор „Благовестие“ с диригент Йорданка Туджарова, отец Борис при храм „Свето Рождество Богородично“ отслужи тържествена света литургия и освети традиционни за празника ястия, които бяха раздадени за здраве.


Кметът на община Поморие Иван Алексиев поднесе своите благопожелания с думите: „В днешния прекрасен празничен ден, в най-светлия и най-семейния християнски празник, нека си пожелаем повече топлина и уют в домовете ни, повече доброта в сърцата и душите ни и повече слънчеви и усмихнати дни.  Желая на всички много здраве, щастие, благоденствие, много любов и вяра. Честит празник на имениците! Бъдете здрави“.

Част от програмата на светлия празник бяха танцьорите от ТК „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов, които с красиви носии и широки усмивки извиха дълги български хора.

Коледна трапеза беше осветена от отец Валентин при манастир „Свети Георги“ и пред НЧ „Светлина 1939”. За доброто настроение на жителите и гостите на кв. „Свети Георги“ се погрижиха дамите от фолклорните групи – „Здравец” с ръководител Петка Златинова, „Пей сърце” с ръководител Касандра Димитрова, както и дуетът Стойка Лазарова и Добринка Иванова.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук