0 C
Бургас
сряда, март 3, 2021

Поморийският обход: Започват изграждането в разгара на сезона

В края на юни-юли тази година ще започне изграждането на обхода на Поморие. Това отговори министърът на регионалното развитие Николай Нанков на въпроса на бургаските народни представители от ПП ГЕРБ.

Още преди месец стана ясно, че уширението на 5-километровия участък между Поморие – Ахелой и изграждането на обхода на Ахелой напредват и ще бъдат пуснати за движение предсрочно. Въпреки това преминаването по пътя до най-големия български курорт няма да се облекчи напълно, докато обходът на Поморие не бъде изграден, смятат от групата на ГЕРБ в парламента.

Нанков обясни, че в момента Министерството на регионалното развитие и благоустройството е фокусирало усилията си изключително в приключване на процедурите по отчуждаване на имотите, но има заведени немалко жалби от страна на собствениците. Този процес забавя като цяло изпълнението, но гарантира защитата на правата на засегнатите собственици.

До края на юни и най-късно в началото на юли, се очаква по всички графици да приключат отчуждителните процедури и да се издаде строителното разрешение, а две седмици след това да започне реалното изпълнение. Според министър Нанков хубавото е, че ще може да се работи и през летния сезон, тъй като новото трасе не засяга съществуващото старо. „Надяваме се то да е готово през пролетта на 2019 г., за да може през лятото да има абсолютно пълна връзка между Бургас и Слънчев бряг.“ – завърши той.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

0FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ