26.1 C
Бургас
петък, 17 септември, 2021

Последният препис на „История славянобългарска“ у нас е дело на ученици от Бургас

9б клас от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия, провокиран от своята класна Петя Кудева, преписа „Историята“ за около два месеца. Днес тя бе връчена на директора на училището г-жа Даниела Симеонова.

Идеята е на Кудева, която е преподавател по история. „Провокирах учениците, като ги попитах знаят ли кой е първият и последен препис на Историята. Първият е известен, но на последния автори могат да бъдат самите те. Те се запалиха веднага“, разказа г-жа Кудева. Всеки от учениците е преписал по 4-5 страници. Отнело им около 2 месеца, като през  това време стриктно пазели оригинала и преписа и си го предавали един на друг. В преписването се включва почти целият клас.

Инициативата е посветена и на 60-годишнината на ПГСАГ „Кольо Фичето“, която се отбелязва тази година. „Провокира ни това, че може би малко сме позабравили историята ни и пожелахме да я припомним“, казаха „преписвачите“. Директорът на гимназията подари днес грамоти и сувенири от училището на целия клас и им пожела всичко, което правят, да остава за следващите поколения.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: