21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Празникът в Несебър е посветен на 125-а годишнината на храм „Успение Богородично“ /видео/

Несебър днес празнува. Света Богородица е закрилница на града, а тази година тържествата са посветени на 125-а годишнината на храм „Успение Богородично“ .

Пред крепостните стени днес беше издигнат националния флаг  от представителна част от Военноморския флот – матроси от Военноморска база Бургас.

Освен празник на града и на най-младата църква в града на ЮНЕСКО, Несебър отбелязва и още една забележителна дата от хилядолетната история на града. .

Николай Димитров- На 14 август , преди 85 години, с указ на Цар Борис Трети е сменно името  и от Месембрия става Несебър. Желая на всички мои съграждани Светата Майка да закриля нас, семействата ни , града ни  и всички туристи и нека усмивките в този хубав ден да не слизат от лицата на всички.

Гости на празника бяха областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Областната дирекция на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов, общински съветници и общественици.

Вълчо Чолаков- областен управител на Бургас –Много здраве, късмет, щастие. Много деца им пожелах, които да остават тук  и още векове да празнуват този християнски празник

Хиляди са туристите, които днес ще усетят ритъма на празника на сцените в Несебър. В днешния ден се очаква през града да преминат над 80 000 туристи.

Николай Димитров- кмет на Несебър – Наистина има много туристи , вярно е, че малко се забави туристическия сезон , но има туристи в момента  е препълнено навсякъде , ще бъдат преосмислени нови стратегия надявам се  и Министерството на туризма , така че сезонът в Несебър е добър.

Тази вечер Несебър ще бъде една голяма сцена. Концерти ще имат  Орлин Павлов, ансамбъл „Тракия“ и рок музиканти от ФСБ, а вечерта жителите и гостите на древния град ще гледат уникална заря и светлинно лазерно шоу на Крепостните стени.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: