8 C
Бургас
понеделник, 19 април, 2021

Предизборната кампания започна. Заради КОВИД ще премине без концерти

Започна предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април. Тя ще продължи 29 дни и ще приключи в 00:00 часа на 2 април. И заради извънредната епидемична обстановка не може да има големи събития.

Разрешени са само конферентните събития с 30% заетост на местата. Партиите планират основно кампания онлайн и срещи очи в очи с избирателите, които не са толкова официално организирани и представени. Както и досега, задължително е агитацията да е на български език.

При предизборната агитация се забраняват послания, които накърняват честта, доброто име на кандидатите и добрите нрави. Агитационните материали не могат да бъдат унищожавани преди края на кампанията и не могат да бъдат поставяни в средствата на градския транспорт или върху тях.  

Върху рекламните материали не може да се изобразяват държаният герб и трибагреник, нито държавни символи на друга страна или религиозни символи. В срок до 7 дни след изборния ден (11 април 2021 г.) партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: