22.7 C
Бургас
неделя, май 22, 2022

Приятелят на откритата мъртва финландка я удушил с кабел в апартамент в София?

Софийският градски съд уважи искането на Софийската градска прокуратура и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Т. Т. – гражданин на Франция, обвинен в умишлено убийство на С. К. – финландска гражданка.

Т. Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 май в апартамент в София умишлено е умъртвил С. К., като я удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства Т. Т. и С. К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е приел доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение, която е по-лека от „задържане под стража“. 

С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук