31.1 C
Бургас
вторник, 3 август, 2021

Приеха годишния бюджет на Бургас

Общинските съветници в Бургас приеха бюджета за 2020 година с 47 гласа „за“ и 7 „против“. Общата му рамка е около 307 млн. лева или с цели 16 млн. лева повече, спрямо 2019-та.

„Този бюджет ще разкрие нови възможности пред Бургас. Вярвам, че сме постигнали баланс, защото сме се опитали да финансираме много дейности, които по закон не са ни вменени. Това са културни, спортни и социални проекти. Чух изключително градивни критики, чух и популизъм, но ще го оставя настрана, защото в популизма няма нищо перспективно“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Против бюджета гласуваха общинските съветници от БСП. „Бургас е най-добрия град за живеене, но само в кавички – младите хора го напускат. Това е бюджет на статуквото, без ясни цели и приоритети. С него не се осигурява развитие на нито един икономически сектор. Без да ни се предостави информация за общинскиге приходи, се налага извод, че увеличението е от вдигане на данъци, БСП не подкрепя политиката на увеличение на данъчната тежест, заяви Живко Господинов от столетницата.

Без изненади ДБГ подкрепи Бюджет 2020. „Ние имаме ясна визия за това как да се развива града и се радвам, че тя се припокрива почти изцяло с тази на Димитър Николов. Нормално е дадем шанс на този бюджет, като с времето ще посочваме и повече недостатъци. Важно е обаче да търсим не само тях, но и да прекарваме добрите политики“, посочи Живко Табаков.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: