23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Прокуратурата иска постоянен арест за мъж и жена, обирали коли край „Перла“

Районна прокуратура Бургас ТО Царево внесе на 22.07.2021г. искане  за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите Н.А. и С.К., за това, че в периода 10.07-18.07.2021г. в района на плаж „Перла“ край гр.Приморско Обл.Бургас, в условията на опасен рецидив за Н.А., при предварителен сговор и при продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство /електронно устройство за разпознаване на сигнали/ отнели от леки автомобили множество движими вещи – слънчеви очила, парфюми, сребърни накити, мобилни телефони от различни марки и парични средства /600лв., 360 евро, 1180щ.д./, от владението и без съгласието на различни собственици, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят сочените вещи и средства – престъпление по чл.196 ал.І т.2 вр. с чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК за обвиняемия Н.А., а за обвиняемата С.К. – престъпление по чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК.

          Предвид откритите в обитаваните от обвиняемите помещения, множество вещи, носещи явните белези на такива – предмет на престъпно посегателство, Районна прокуратура Бургас ТО Царево и РУ МВР Царево апелират към граждани, които са пострадали от кражби на вещи, намиращи се в автомобилите им в този период и на соченото място, да сигнализират правораздавателните органи с цел – установяване на цялостната престъпна дейност на обвиняемите и за разпознаване на откритите вещи.

          Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемите са извършили тежките умишлени деяния, в което са обвинени, като и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

          Съдебните заседания по делото са насрочени днес за 11.00ч. и 15.00ч.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: