29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Проверете нивата си на антитела на специална цена в „ЛИНА”

В  периода 14-31 март 2022 г. медицинска лаборатория „ЛИНА” намалява цената на количествения си тест за антитела срещу COVID-19. До края на месеца изследването ще се извършва за 14 лв. вместо стандартните 19 лв. За него се взема кръвна проба, като предварително  записване на час не е необходимо. Достатъчно е да посетите най-близката до Вас лаборатория „ЛИНА”.

Кога да си направите тест за антитела?

Препоръчително е тестът да се прави от 1 до 3 седмици след преболедуване, контакт със заразен или съмнения за безсимптомно протичане на COVID-19. И поне 2 седмици след завършен курс на имунизация или бустерна доза ваксина. В тези периоди антителата трябва да са достигнали своя пик и е най-подходящо да бъдат измерени. Няма краен срок след това, в който можем да се изследваме.

При пациентите стойностите на антителата се задържат различен период от време, като това зависи от индивидуалните особености на имунната система. Могат да започнат да спадат относително бавно или по-бързо, като това зависи от редица фактори и средата, в която живеем или работим (например медици в COVID-19 отделения могат да имат постоянно високи стойности). Повишаването на антителата ни може да се дължи на нова среща с вируса и активиране на имунитета и др. Затова е добре да ги проследяваме периодично на 2-3 месеца.

Преболедувалите пациенти могат да проверят общото си здравословно състояние, като паралелно с теста за антитела направят и някой от профилактичните пакети с изследвания на намалени цени в лаборатория „ЛИНА”. През март и април те са общо 10. Повече за тях можете да откриете тук: https://bit.ly/3Iy8kBe

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук