14 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Ръководни кадри продължават да напускат Военния санаториум в Поморие

Никодим Стоянов – заместник-директорът  по административната и техническата част на болница „Вита” – Велинград, която е настоящ стопанин на бившия Военен санаториум в Поморие напуска поста си. Това потвърди самият той по време на днешното заседание на Общински съвет – Поморие, а поводът беше исканото от кмета Иван Алексиев разяснение за състоянието на дружеството, след последното официално обръщение на управителя на болницата д-р Крантев към обществеността в Поморие.

Въпреки че вече не е част от ръководството на „Вита”, Никодим Стоянов обяви, че продължава да споделя убеждението, че за Военния санаториум в Поморие са взети най-правилните решения за неговото развитие. Според думите му, болницата в Поморие трябва да се разглежда като национална, а не толкова като местна необходимост, а конкретно за дейността ѝ – отговорността е персонална, на управителя д-р Крантев, а не е негова.

Никодим Стоянов е общински съветник от БСП и един от основните защитници на решението Военният санаториум да бъде прехвърлен от ВМА към Министерството на отбраната и да бъде стопанисван от велинградската държавна болница.

„Аз се обръщам към Вас преди всичко като общински съветник – човек, избран да защитава местните интереси. Защото красивите неща, които обещавахте за Военния санаториум, не се виждат, въпреки отпуснатите 5 милиона лева, напротив”, каза кметът Иван Алексиев.

След напускането на главния лекар д-р Цветанова и последвалото освобождаване на зам.-директора Никодим Стоянов, на поморийци и на нуждаещите се от рехабилитация пациенти остава надеждата, че останалото ръководство на болницата няма да напусне „потъващия кораб”, а ще съумее да го възроди, както обещаха преди повече от две години.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: