-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Рашков: Картината е ужасяваща, хората са скупчени на въглен, такова нещо не съм виждал

Премиерът, вътрешният министър и директорът на Националната следствена служба са на мястото на трагедията на автомагистрала „Струма“, при която загинаха 45 души. 

„Картината е ужасяваща, не всеки може да издържи на нея. Не е за гледане там, такова нещо аз не съм виждал. Хората са скупчени, те са на въглен, затова не може да се каже колко са и кои са“, заяви вътрешният министър Бойко Рашков. 

Той уточни, че установяването на самоличността на жертвите ще бъде трудно. Вътрешният министър не изключва вероятността причина за инцидента да е пътят.

„Тук има мантинела, която просто е отнесена. Автобусът се е ударил в нея, тя буквално е унищожена Възможно е запалването да се е получило при удара, това е първоначална версия. Всичко е възможно като версии“, уточни Бойко Рашков.

Той добави, че на мястото на трагедията често стават пътни инциденти. Знае се, че автобусът е с македонска регистрация. 

„В ранните часове сме информирали премиера Зоран Заев. Той пътува насам, разследващите ще кажат колко и какви граждани е имало в автобуса. Трябва да има баланс между интереса на обществото и това, че тук говорим за огромна човешка трагедия. Близките на тези хора не бива да бъдат толкова много информирани с ужасяващи подробности“, призова премиерът Стефан Янев.

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук