9 C
Бургас
събота, 6 март, 2021

Разширяват сградата на пожарната в Созопол

Реконструкция и разширение на сградата на Пожарна служба в Созопол и доставка на пътни превозни средства и специализирано оборудване за спасяване при пожари и наводнения са предвидени в проект по Програмата за трансгрaнично сътрудничество между Република България и Република Турция.

Това стана ясно днес на пресконференция, проведена в Созопол. Участие взеха кметовете на общините – патрньори по проекта, председателят на Общинския съвет на Созопол Георги Пинелов, началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас комисар Васил Василев.

Градоначалниците на Созопол Тихомир Янакиев и на Селиолу Мехмед Орманкърам приветстваха целите на проекта и обещаха пълно съдействие на екипа, който ще реализира дейностите. Общият бюджет на проекта е 580 783,03 евро, а продължителността – 24 месеца.

Главна цел е подобряване на капацитета на Общините Селиолу и Созопол за своевременно предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и предизвикани от човека, опасности и бедствия, повишаване осведомеността на местното население и представители на бизнеса за начина на действие в случай на извънредни ситуации.

Предвидена е доставка на подходящо оборудване, което да гарантира готовност за реакция при пожари и наводнения. Купено ще бъде и специализирано оборудване, необходимо за операции по издирване и спасяване на хора.                        

Ще се провеждат съвместни обучения, насочени към местната власт, млади хора, доброволци и други групи от населението.

Съвместно ще бъдат разработени образователни материали за местното население. В тях ще бъде посочена хронологията на действията при спешна ситуация.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ