6 C
Бургас
петък, март 5, 2021

Ремонтираната тръба във варненскотоезеро пак се спука

Нова авария сполетя тръбопровода за отпадни води, който замърсяваше Варненското езеро цяла година. Днес градската управа съобщи, че е констатирано „частично изтичане“ от нея. Тръбата бе възстановена през септември, без да е завършило цялостното й полагане под земята. Сега в спешен порядък предстои ремонт на ремонта – част от общодържавния сериал „Хубаво е, но не е готово“. 

Аварията е установена, след като ВиК – Варна засича преди 10 дни нередности в данните от помпените агрегати. После общината разпорежда проверка на фирма „Хидроремонт ИГ“, която е отговорна за полагането на тръбата. Днес е получено уведомление, че при огледа е констатирано прегъване, което води до намаляване на сечението на съоръжението, пукнатина и изтичане. Фирмата счита, че причината е неравния терен. Тя обещава при добро време за 2 дни да оправи проблема за собствена сметка. Общинският пресцентър припомня, че цялостното строителство все още не е приключило, като тръбата в момента се намира на около 30 метра западно от бъдещата траншея.

Уведомени са РИОСВ, ВиК – Варна и Областна управа. Засега не се съобщава количеството на изхвърлените води, нито вероятният момент на аварията. 

Ремонтът е на стойност 1.3 млн. лв. По-голяма част от тях отпусна Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ