От ранни зори готвачите от Военноморската база край Атия започнаха подготовката на традиционния рибен курбан за празника на Бургас – Никулден.
Пунктовете за раздаване на печена риба и чорба отново са пет – разположени в различни части на града. Основната полева кухня, която през тази година отбелязва своя 50-ти рожден ден, е в центъра до Часовника.
А готвачите, които се радват на малки помощници през тази година, са подготвили поне 3000 порции печена риба и повече от 1000 порции рибен курбан. Те разкриха, че и тази година чорбата е направена от поне четири вида риба по традиционна рецепта.
Общо 3500 порции рибена чорба и 9000 порции риба ще бъдат раздадени на пет основни пункта в града. На Часовника курбанът ще бъде раздаван от 11:30 часа, след като Негово преосвещенство сливенският митрополит Арсений го освети. В 11:30 ще започне и раздаването на пункта в ж.к. „Меден рудник“, който ще бъде обособен на парково пространство между бл.46 и бл.51.
В 11:00 часа ще започне раздаването на пунктовете в парк „Велека“ в ж.к. „Изгрев“ и този в кв. Крайморие. В 13:00 часа пък курбан ще раздават и в културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“.